Graviditet

Svangerskapet byr på en helt unik opplevelse med store forventninger og mye spenning. Å behandle gravide krever at jeg som terapeut er ekstra oppmerksom og utviser stor forsiktighet. Svangerskapet i seg selv kan kreve behandling som f.eks svangerskapskvalme, muskel og skjelettplager, bekkenløsning, hemorroider, halsbrannm og søvnproblemer.  Men også plager som ikke er relatert til svangerskapet kan være bra å behandle med akupunktur og/eller homeopati i denne perioden, som f.eks allergiplager og smertetilstander. Gravide kvinner ønsker å bruke minst mulig medisiner og da kan akupunktur og homeopati være gode alternativer. Urinveisinfeksjoner, migrene, hodepine og bihulebetennelser er typiske plager mange kvinner ønsker å få hjelp med uten bruk av for mye medisiner i svangerskapet.

Jeg prøver også å gi råd og veiledning til omkring plagene slik at pasienten selv kan følge opp med gode tiltak. 

Akupunktur før fødsel - modningsakupunktur

Akupunktur i de siste ukene av svangerskapet har blitt mer og mer vanlig.  Jeg starter i uke 36 med første behandling normalt sett. En behandling i uka er hyppig nok ved et normalt svangerskap.  Den gravide ligger med nålene i 20 minutt. Fokuset er å gi en avspenning i kroppen, modne mormunnen og få fosteret til å bevege seg ned der det ligger høyt. Noen akupunkturpunkter kan fremme kontraksjoner i livmor, disse nålene blir ikke satt før helt inntil termin.

Har den gravide hatt komplikasjoner under svangerskapet vil jeg ikke sette igang behandling uten samtykke fra lege/jordmor

 

 

 

 

  • x