Cupping

Kopping er en gammel behandlingsmetode for å øke blodsirkulasjonen i vev og bedre smerter. Den har blitt brukt blant flere folkeslag over hele verden og er sånn sett ikke bare knyttet til akupunktur. Det er flere måter å bruke kopping på:

- over nåler: jeg setter nåler i akupunkturpunkter først og deretter kopper over nålene. Dette gir en sterkere sirkulasjon rundt akupunkturpunktet. Bruker dette mye ved smerter i muskulatur og ledd.

- kopper alene på akupunkturpunkter eller smerteområder. Brukes også mye ved plager i muskulatur og ledd. 

- sliding cupping: da masserer jeg ved hjelp av koppene. Jeg flytter de rundt i bestemte mønstre for å stimulere akupunkturpunkter og blod/lymfesirkulasjon i kroppen. Brukes med litt olje på huden for at det skal bli behagelig for pasienten. Mange opplever denne massasjen som veldig avslappende og mykgjørende for stiv muskulatur. Dette er også en metode for å styrke immunforsvaret som blir mye brukt i Kina. 

- flash cupping: da flytter jeg koppene raskt rundt på de områder jeg vil stimulere. Er en kraftig og effektiv behandlingsform for nedsatt sirkulasjon i vev.

  • x