Barnløshet IVF               

Barnløshet er et sensitivt tema for de som berøres og ingen kan gi noen garantier for at det til slutt skal lykkes. Kinesisk medisin har mye fokus på dette området. Når det gjelder kvinnen har de klare krav til hvordan en menstruasjon skal være og mitt arbeid ligger i å optimalisere de fire forskjellige fasene av syklus slik at sjansene for befruktning kan bli større. Faktorer som vi kan måle underveis for å se hva behandlingen gjør er pms-symptomer, selve menstruasjonen og evt. smerter, eggløsningstester og temperaturmålingsskjema (bbt-chart) i tillegg til mer generell helsetilstand. Hormonprøver (fra lege) kan også gi god informasjon.

IVF/ICSI

Kvinner som skal gjennom IVF kan nytte seg av akupunktur og homeopati i forberedelsene til et forsøk.

Jeg har gjennom flere år tatt videreutdanning i dette emnet spesielt. Skal man bruke komplementærmedisin ved IVF er det ekstremt viktig at den som gjennomfører behandlingene KAN dette emnet godt.

Jeg behandler også pasienter/par som bruker egg/sæd-donor.

Har mannen nedsatt sædkvalitet bør vi også tenke på å styrke ham. Dette bør helst startes 3 mnd i forveien av et IVF-forsøk fordi det tar ca 70 dager å danne en sædcelle som er klar for befruktning. Jeg vurderer tilskudd av vitaminer, mineraler, behandling med akupunktur og/eller homeopati samt at jeg gir råd og veiledning om hva som kan påvirke sædkvaliteten.

Har du spørsmål? Ta kontakt, og jeg vil prøve å svare så godt jeg kan!

 

 

  • x